ATop

Sabtu, 25 Mac 2017

Bisnes Prepaid Top Up Reload & Pembayaran Bil Setempat Utk Semua Rakyat Malaysia Yang Perlukan Income Extra

Assalamualaikum kepada pengunjung web blog ezyprepaid.com.

Pastinya anda datang sini sebab memerlukan income tambah atau extra secara part time atau full time dan ingin tahu lebih lanjut mengenai bisnes top up reload prepaid dan pembayaran bil-bil setempat.

Untuk bisnes ni anda tidak perlukan peralatan khusus,hanya perlukan android fon shj,mudah dan senang...semuanya one touch system...hanya pakai apps sistem shj...semuanya ada dalam apps...klik dan top up & bayar bil shj......tak perlu printer resit...klik dan bayar...simple.

Tak payah lah nak susah2 jual barang,lepas jadi dealer atau agent,hanya cakap shj kat kawan2,jiran2..tengoklah nanti mereka akan top up dan bayar bil kat siapa...tak akan cari orang lain lagi...mana la nak dapat bisnes repeat macam nikan?


Syarat kelayakan:

*Perlu ada talipon android + line internet (prepaid pun ok)
*Boleh meluangkan masa 1-2 jam secara online atau offline bagi tujuan promosi bisnes
*Perlu sedia mengikuti langkah-langkah yang disediakan bagi tujuan promosi bisnes prepaid supaya dapat jana income lumayan setiap masa.
*Amanah dan tiada rekod jenayah

Semua rakyat Malaysia dipelawa tidak kira latar belakang...anda rakyat malaysia dan ada kelayakan spt diatas...anda layak!

Bila anda jadi ejen prepaid top up reload dan pembayaran bil bil setempat ni,kehidupan anda pasti berubah...income anda pasti melonjak.....semua ni terpulang kepada anda sebab semuanya bermula dari dalam diri sendiri....saya hanya boleh berikan peluang ini kepada sesiapa shj yang memerlukan bantuan bagi memperbaiki kehidupan yang lebih baik...percayalah bisnes top up prepaid & pembayaran bil ini sangat mudah dan lumayan.

bisnes pembayaran bil-bil setempat spt astro,tm,bil air,tnb dll
Bisnes prepaid top up reload dan pembayaran bil bil setempat spt ni tidak akan hilang begitu shj sebab setiap masa setiap minit setiap hari pasti ada yang mencari top up dan buat pembayaran bil,tidak perlu susah payah jual barang...pelanggan akan datang sendiri mencari anda...........inilah yang best pasal bisnes top up reload prepaid ini.

"Isi nama + email+ Tel dan nyatakan "ezyprepaid"
Anda akan menerima ID+Password pengaktifan keahlian menerusi SMS dlm masa 24jam

Bisnes Prepaid Top Up Reload Secara Ringkas Dan Cara Reload Top Up Prepaid Pakai SRS Apps

Bisnes prepaid top up reload dari semua brand dan pembayaran bil setempat dah lama wujud,cuma kita sebagai pengguna shj tak tahu bagaimana bisnes ni berfungsi dan cara utk kita buat bisnes ini.

Jadi pada tahu 2015 satu syarikat telah merevolusi kan cara top up sistem prepaid Malaysia itu Rich Tech Comunications Sdn.Bhn.....syarikat ini telah memperkenalkan server peribadi utk peniaga yang ingin berniaga bisnes top up prepaid dan menguruskan pembayaran bil setempat dan kosnya pula RM10,000 utk setiap server ini.Ada beberapa syarikat yang telah mengambil peluang ini dan mulakan bisnes prepaid dengan menawarkan harga yang murah buat pengguna seperti anda dan saya bagi membolehkan mereka mulakan bisnes prepaid dengan modal minima RM30 shj.
mencari bisnes murah dan modal kecil

Beginilah lebih kurang cerita, bagaimana bisnes prepaid ini boleh sampai kepada semua golongan masyarakat yang kemudian masing-masing mula buat bisnes ini dan jana income extra dari tempat mereka.Kalau tiada SRS (syarikat pengasas secara ringkas) maka tidak dapatla orang awam biasa,boleh buat bisnes prepaid ini sebab memerlukan modal yang amat besar,tetapi kini semua boleh mulakan bisnes top up prepaid dengan hanya sekali RM30 sebagai pendaftaran dan keahlian seumur hidup.

Ok,katalah sekarang anda dah daftar sebagai Agen/Dealer dengan membuat bayaran RM30/RM49.90 (RM20/RM40 akan dicreditkan ke fon anda sebagai air time top up reload,jadi hanya RM10 shj utk pendaftaran sebenarnya),sekarang anda perlu tunggu sms konfirmasi dari pihak kami,anda akan terima password ke web server...bila dah terima,login ke web server Agen atau Dealer mengikut keahlian anda dan tukarkan password dan bagi dealer pulak kena adjust komisen yang akan diterima oleh agent anda nanti supaya bila mereka buat top up pelanggan mereka,anda akan dapat bahagian anda.

Agen & dealer perlu download SRS apps bagi memudahkan anda top up pelangan anda dan menguruskan pembayaran bil setempat dengan satu klik shj tanpa log ke web server :Download srs app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rt.srs.mobile (Server key : myprepaid2u) (cara guna pakai srs apps ni ada kat seksyen video)

Sekarang dah daftar,dah login dan tukar password,dah download SRS apps dan dah install sekarang anda hanya perlu iklankan shj kepada sesiapapun online dan offline,secara lisan, bahawa anda sekarang agen sah penjualan top up prepaid semua brand seperti digi,maxis,umobile,xox,celcom dll dan agen sah pengurusan bil bil setempat spt bil air,bil api,tm,unify,astro,hypptv,abnxcess dll.

Bila ada pelanggan mintak digi rm10,anda hanya perlu log ke apps srs..klik digi,klik rm10 dan masukkan nombor fon mereka dan tekan ok/send.......pelanggan anda akan dapat sms konfirmasi credit digi dlm beberapa saat shj...senang dan mudah.

cara paling mudah dan senang buat top up bisnes

cara paling mudah dan senang tambah nilai dan buat bisnes prepaid

bisnes prepaid top up terbaik 2017




Anda boleh buat bisnes ini dari mana mana shj,tak perlukan tempat fisikal sebab pakai apps dah boleh top up so on the go pun anda boleh top upkan pelanggan.....kat kilang,office,kedai,restoran...namakan shj kat mana2 ok shj....no problem.

Anda juga boleh log ke server agen/dealer utk top,kalau nak pakai web...tapi srs apps paling senang nak guna dan cepat.

Kalau anda perlukan printer,seperti kat kedai fon utk prin reload kupon,anda juga boleh order dari ezyprepaid.com...guna contact us form bagi dapatkan printer pada harga diskaun istimewa...........tanpa printerpun tak ada masalah,so bisnes prepaid dan top serta pengurusan pembayaran bil2 setempat ini sangat mudah dan flexible...guna masa anda sendiri tanpa keluarkan modal besar dan jana income yang sangat stabil sebab bisnes ni pelanggan akan datang berulang kali.

****Anda harus simpan modal kat akaun top up utk top up kan pelanggan anda...katalah anda simpan RM100,anda boleh top up pelanggan sehingga rm100 lepas tu tambah lagi...proses tambah modal boleh rujuk kat sini. 

Sekiranya anda masih ada soalan boleh guna contact us form kat menu diatas atau wassap utk hubungi kami.


Selasa, 14 Mac 2017

Kenapa saya rekomen members daftar sebagai Dealer berbanding Agen?

Saya biasa rekomen members yang baru nak join supaya pilih dealer,walaupun anda masih baru menceburi bidang niaga online atau offline.Kenapa saya suruh members jadi dealer berbanding agent pro?

Kalau anda daftar jadi agen,caj pendaftaran hanya RM30 (RM20 akan dikreditkan balik sebagai air time prepaid reload)ke fon anda dan anda akan dapat lesen menjual prepaid top up dari semua brand dan pembayaran bil2 utiliti menerusi apps fon,server dan sebagainya tetapi anda tidak boleh memberikan peluang niaga kepada member lain dan tidak boleh jana income menerusi jualan dari member lain.Anda hanya boleh jual...jual...jual shj utk jana income.....sebagai agent pro anda boleh jana RM1500+ setiap bulan hanya dengan jual top up prepaid dan menguruskan bayaran bil2 utiliti.
Sebaliknya kalau anda tambah hanya RM20,jadikan RM50(RM40 akan dikreditkan balik sebagai air time top up ke fon anda) anda boleh daftar sebagai dealer,dimana sebagai dealer anda boleh jana income menerusi jualan sendiri atau dari jualan agen yang anda lantik.Jadi sebagai dealer anda boleh jana 2 income dan anda boleh set berapa peratus komisen nak bagi kepada agen.

Sebagai contoh kalau komisen anda dari umobile 7% anda boleh setkan agen komisen sebagai 6% jadi anda akan dapat 1% dan agen dapat 6%....anda boleh setkan seberapa yang nak bagi tapi jangan tamak sebab bila anda bagi komisen yang amat rendah tiada siapa yang akan buat bisnes...jadi koisen setkan paling tinggi,kita dapat sikit tak apa,kalau agen dapat banyak mereka akan jual banyak dan income anda pun akan bertambah.

Anda juga boleh setkan berapa caj pendaftaran bagi agen,kalau anda letak harga RM30 utk daftar sebagai agen,bila seorang daftar sebagai agen,mereka bayar anda RM30 dan anda boleh simpan 100% income,tak perlu bayar syarikat sebab yuran/caj pendaftaran milik dealer sendiri..jadi letak caj pendaftaran yang munasabah dan rendah supaya dapat cari lebih ramai agen dan sekali gus income setiap hari pun akan bertambah.

Bisnes prepaid top up reload semua telco dan pembayaran bil utiliti ini tidak akan rugi sebab setiap masa orang akan cari kedai utk top up prepaid atau bayar bil utiliti,so kalau anda jadi dealer /agen,anda boleh cover area/tempat anda supaya semua kenalan,jiran,co workers tambah nilai dan bayar bil utiliti kepada anda,dan anda boleh menjana income sampingan yang amat lumayan.
Ingat...utk top up prepaid atau bayar bil utiliti anda boleh pakai apps khas atau web server...tak perlu ulang alik ke bank atau sebagainya...boleh jual dan menguruskan tambah nilai dan pembayaran bil utiliti menerusi fon shj...mudah,senang dan lumayan.

Kalau anda berminat utk daftar sebagai dealer atau agen sila lawat page daftar kat sini.

Khamis, 16 Februari 2017

Videos

Kat page ini saya kan post kan videos bagi tujuan informasi mengenai cara top up prepaid,cara pembayaran bil menggunakan web server dan apps serta cara promosi dan tips marketing.

Video cara top up guna SRS apps (cara paling senang top up prepaid)
Utk guna sebarang cara top up anda terlebih dahulu perlu daftar sebagai agen atau dealer lepas dapat id dan password ,tambah modal kemudian boleh start guna apps SRS (bila tanya key server login 1st time ,masukkan : myprepaid2u kemudian log in.utk start bisnes top up prepaid dan pembayaran bil-bil utiliti.





Isnin, 13 Februari 2017

Kod Pembayaran Prepaid Top Up Manual Semua Brand Bagi Member Yang Pakai Fon Lama

Kods dibawah ini adalah utk top up prepaid dari fon yang tiada akses apps/apk-jenis fon lama,so kalau anda tiada fon android pun masih boleh top upkan orang lain pakai fon lama...masa hantar kod periksa 2 kalau kod betul dan tepat supaya tiada isu nanti....kalau fon android senang sikit,sebab ada apps...klik apps dah boleh reload,kalau fon lama terpaksa pakai kod macam ini juga members boleh loag ke server online kalau pakai pc/laptop...so utk top up dan periksa balance tiada masalah..ada banyak cara.

Bila customer mintak maxis RM5 -taipkan kod sebagai M5,kalau digi taipkan kod sebagai D5 & sebagainya....so tak la susah utk pakai kat fon lama,kalau masih pakai!

Product Keyword Denomination/Amount
1 MAXIS M 5,10,20,30,60,100
2 DIGI D 5-20,25,30,35,40,45,50,55,60,65,70,75,80,85,90,95,100,150,200,250,300
3 CELCOM C 5-50,100
4 UMOBILE U 5-200
5 TUNETALK T 5,10,15,20,30,50,100,200,300,400,500
6 XOX X 5,6,7,8,9,10,15,20,25,30,40,50,60,70,80,90,100
7 UMOBILEBILL UB 5-300
8 DIGIPIN DP 5,10,30,50,100
9 BDFLEXI BD 100,200,300,400,500
10 CELCOMBILL CB 30-1000
11 DIGIBILL DB 30-300,350,400,450,500
12 MAXISBILL MB 30-500
13 NPFLEXI NP 100,200
14 IDFLEXI ID 10,25,50,100
15 MOLPIN MOL 10,30
16 MERCHANTRADE MC 10-50,100
17 DIGISSOCIAL DS 15
18 DIGISIDD DI 15
19 DIGIBROADBAND DBB 5,10,30,50,100
20 ASTROBILL ASTB 30-300,350,400,450,500
21 TRON TR 10,30,50,100
22 NJOI NJ 5,10,20,30,50
23 ALTEL A 5-50,100
24 ITALKPIN IT 20,30
25 XOXBILL XB 10-100
26 REDONEBILL RB 8-300
27 FRIENDI F 5,10,20,30,50,60,80,100
28 DIGISABAHSARAWAK DSB 5-20,25,30,35,40,45,50,55,60,65,70,75,80,85,90,95,100,150,200,250,300
29 CLIXSTERPIN XP 10
30 YESBILL YB 10-500
31 MAXISPIN MP 60
32 SPEAKOUTPIN SP 10
33 DIGISIDDINDO DID 15
34 YESPIN YP 10
35 UMOBILEPIN UP 50
36 XOXPIN XP 30
37 CELCOMPIN CP 30
38 TUNETALKPIN TP 10,30,50

Top up kod prepaid ini harus dihantar ke server masing masing.
ke server 
0132203963/0146645759/0126635970/0189175934/0105111418

Cara top up print resit prepaid,kalau pakai mesin printer resit,kalau pakai apps/kod tak perlu follow steps ini:

Cara reload Digi (kalau pakai print resit)
Step 1: Key in the following *123* 16-digit reload number #
Step 2: Press SEND (CALL)
Step 3: Wait for the reload SMS to update your talk-time credit

For more information, please call DiGi Customer Service at 016-221 1800 (24Hours)

Cara reload UMobile

1.Key in *138* followed by the 14 digit top-up number, then # and press Call
eg. *138*11112222333344#.
2.Please wait for confirmation of top-up SMS.
3.To check balance, key in *118# and press Call.

For more information please call +6018 388 1318.

Cara reload Maxis

HOTLINK TICKET RM8 - 50minit masabual + 100sms 24jam ke semua rangkaian.
HOTLINK TICKET RM15 - 120minit masa bual + 300sms 24jam ke semua rangkaian.
*Kredit sah untuk 7 hari selepas pengaktifan.

Utk reload pin, dail *105*# tekan send/call
Utk check baki HOT TICKET taip *129# tekan send/call



Cara Reload Italk

- From Mobile (activated): Dial 1800 87 3636 or 03-5636 3366 & wait for call back.
- From fixed Line Dial 1800 87 3535 & wait for call back. Press *3 to top up

Maxis SoftPin

MAXIS/HOTLINK PIN RELOAD:
1. Key in *111* <14 digit PIN code># and press CALL
Alternatively, you can call 122 to top-up.

Tunetalk Softpin

TUNETALK PIN RELOAD:
Dial *122# <16 digit PIN number> and press SEND

Celcom Softpin

CELCOM PIN RELOAD:
Dial *122# <16 digit PIN number> and press SEND
Alternatively, you can call 0193000910 to top-up.

Xox Softpin

Recharging your own prepaid account 
1. Type *132*1*<16-digit Recharge Code Number># 
2. Press CALL

Recharging to other prepaid account
1. Type *132*1*<16-digit Recharge Code Number>**#
2. Press CALL

SMS: Recharging your own prepaid account
1. Go to MESSAGE menu
2. Type recpr
3. Send to 28899

Clixster Softpin

Recharging your own prepaid account 
1. Type *123*<16-digit Recharge Code Number># 
2. Press CALL/SEND

Altel Softpin

Physical Scratch Cards & Softpin recharging your own prepaid.

via USSD Short Code
    Type *122* <16-digit reload code># and press call
    or Type *102# and press call

Via SMS
Send REC<16-digit reload code> to 2888


Via IVR
Dial 1930 and follow the instructions

 
Customer support Number bagi setiap syarikat/brand prepaid:

Maxis Hotlink - 11311 or 123 or 1800-82-1123 or 03-7492 2123
Celcom - 1111 or 1300-111-000
Digi - 016-221 1800
U Mobile - 018-388 1318
Tune Talk - 13100 or 03-79490000
XOX - 1300-888-010
Astro Njoi - 03-9543 8100
Merchnt Trade - 1900 Or 03-7728 8707
Altel - 03-2613 3888
Clixster Mobile- 010-226-2549, 01122112211
FriendiMobile - 01138 123456
Buzzme - 03-23034988

Aktif 10 Cara Langgan

With Activ10, you can enjoy lower rates to 10 of your Hotlink/Maxis numbers. 
To add/remove Activ10 numbers, dial *100# > MyAccount & Others> My Account Information > Activ10

Bisnes prepaid ni sangat mudah,senang & lumayan,jadi daftar hari ini & jana income lumayan yang halal tak kira anda seorang surirumah,pelajar ipta/ipts,pencen,penganggur,kakitangan swasta/kerajaan...kenapa biarkan kenalan,jiran & ahli keluarga anda top up prepaid dan bayar bil2 bulanan kat kedai atau kiosk....anda boleh uruskan dengan mudah & senang tanpa belanja ribuan ringgit.Daftarla hari ini demi kebaikan masa depan anda & keluarga anda. 

Sabtu, 11 Februari 2017

Senarai Produk & Komisen Yang Tinggi Buat Dealer & Agen

Berikut adalah senarai produk top up dan bil setempat yang dikemas kini,akan update semua senarai dari masa ke semasa mengikut keadaan.Senarai prepaid,bil dan komisen berikut adalah utk dealer shj,buat agen dealer anda akan uruskan komisen nanti tapi agen biasa pun boleh jana RM1500 keatas sebulan sebab siapa yang tak top up atau bayar bils setiap bulan kan?So bisnes prepaid top up ini sangat lumayan.

Bagi dealer dan agen yang nak daftar boleh lawat page DAFTAR dan daftar hari ini juga...nak tunggu apa..nanti orang lain pulak yang sapu semua...bisnes so easy cam ni susah nak dapat selalu,so gunakan peluang selagi market masih panas.
(klik dan besarkan)
senarai komisen dan brand top up prepaid dan bills

senarai produk prepaid dan bill serta komisen yang amat tinggi buat dealers

Untuk info bisnes prepaid dan bills ini boleh lawat page kat menu...kenapa nak bazirkan wang ringgit serta tenaga mencari peluang niaga part time atau full time yang memerlukan modal yang besar...join bisnes top up prepaid semua brand dan pembayaran bills ini dan jana income yang sangat lumayan setiap masa.

Khamis, 9 Februari 2017

Tambah Modal Bagi Menguruskan Bisnes Top Up Reload Prepaid Selepas Pengaktifan Keahlian

cara tambah modal keakun supaya dapat top up prepaid dan uruskan pembayaran bil2 setempat
Apa itu tambah modal?Tambah modal ada RM atau dana yang anda perlukan kat akaun supaya dapat membuat tambah nilai dan uruskan pembayaran bil2 dari pelangan selepas selesai pendaftaran dan pengaktifan dealer/agen pro/agen basic....contohnyala kalau tak ada dana dalam akaun top up anda,kalau ada member bawa bil astro RM100,macam mana nak uruskan kan?so perlu ada sekurang2nya RM100 kat akaun top up supaya kita dapat top up prepaid atau bayar bil2 bila pelangan bagi.

Sekurang-kurangnya lepas dah daftar keahlian,tambah modal RM50 keatas supaya kalau ada members yang nak top up anda boleh terus top up kan mereka,tak perlu risau,bila rm50 tu dah ditop upkan,tambah modal lagi...sebab orang akan bayar cash utk top up so modal anda tak akan lari dan tak perlu tunggu masuk bank.

Katalah anda tambah modal rm100 kan...jadi kalau top up rm10 seorang boleh top up 10 orang..bil a10 orang tu bayar anda rm10 dah jadi RM100 betul tak,itu modal yang anda masuk akaun kan,tapi credit sekarang kat akaun anda akan bertambah sebanyak RM5.00 kalau semua 10 orang tu top up c elcom,jadi bila anda tambah modal lagi rm100,akaun anda kan menunjukkan RM105 jadi rm5 tu untung anda.

Jadi tak perlu tunggu lama utk dapat komisen....bisnes prepaid ini merupakan bisnes yang terbaik sebab repeat customer dan tak perlu susah payah promote...hanya iklankan secara lisan,beritahu kawan2,member2,ahli keluarga,jiran yang anda ada buat bisnes prepaid top up ini...nanti tengokla kat siapa mereka akan top up.

Bisnes ni tidak ada rugi,modal anda akan dapat balik dalam masa kurang dari 24jam sebab sentiasa akan ada orang yang akan datang/mintak anda top up prepaid atau bayar bil2 utiliti.

Berikut adalah steps/cara2 tambah modal....ikut salah satu cara dah cukup...contoh..lepas bank in jumlah,sila log in ke web server dan isi form dan hantar atau SMS shj.Dalam masa kurang 1 jam anda akan menerima notis sms tambah modal berjaya.

Steps tambah modal:

*Bank in modal seperti RM110,RM70,RM210 supaya senang detect siapa menerusi butiran bayaran nanti.

*Elak bank in RM50,RM100,RM200 -sebab semua akan bank in macam ni susah nak detect siapa sebab kadang masa yang diberi kat payment details berbeza.

*Kalau boleh jangan buat interbank transfer biasa sebab masa bank transfer lain dari masa terima payment...kalau boleh,buat instant interbank transfer. 

*Lepas bank in,jangan berlengah,terus hantar bank in details

*Tambah modal akan diproses dan dimasukkan ke server top up,akaun anda dalam masa 5-90minit

*Waktu tambah modal dari 9am-8pm -isnin hingga sabtu

*Tambah modal selepas jam 8mlm dan hari ahad akan diupdate lepas jam 11.30pm

divider lines

Cara Tambah Modal


Sila Bank In Ke Akaun:

1) CIMB (CIMB) -  8001935038

(MOMEY RESOURCES)

 ATAU

2) MAYBANK (MBB) - 512503052034

3) BANK ISLAM (BIMB) - 12065020088038

4) BANK SIMPANAN NASIONAL (BSN) - 1411641000002139 

(MOHD MUHAIMIN B ABD HAMID)


Lepas dah, hantarkan details bayaran seperti berikut:

Cara Hantar Format Modal ( PILIH SALAH SATU)

1- login http://reload.dyndns.org:8009/
pilih menu BANK IN. (xperlu upload resit)

ATAU

2- pakai app ( mesti rm100 keatas)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rt.srs.mobile
(Server key : myprepaid2u )
pilih my akaun > bank in

ATAU

3- pakai sms
Sms Bi*bank*jumlah*tarikh*masa

BI*bank(MBB/CIMB/BIMB/BSN)*jumlah(xperlu RM)*tarikh(ddmmyy)*masa(format24jam)

Contoh :
Bi*MBB*50*080914*1754
Bi*CIMB*100*100914*0910
Bi*BIMB*80*110914*1502
Bi*BSN*50*150914*1800

HANTR KE NO GATEWAY SERVER
0132203963/ 0146645759/0126635970/ 0189175934/ 0105111418

Sebelum hantar sms sila semak semula,semua betul dan tepat,pastikan periksa 2 kali sebelum hantar sms/form web server

Bisnes Prepaid Top Up Reload & Pembayaran Bil Setempat Utk Semua Rakyat Malaysia Yang Perlukan Income Extra

Assalamualaikum kepada pengunjung web blog ezyprepaid.com. Pastinya anda datang sini sebab memerlukan income tambah atau extra secara pa...